Skoči na glavno vsebino

Valentina Babuder, dijakinja 4. letnika, ki letos zaključuje smer aranžerski tehnik na Šolskem centru Srečka Kosovela v Sežani, je igriva najstnica, ki išče svoj izziv vsakdana s slikarskim platnom in raznolikostjo barv.

S slikarstvom se ukvarja že od svojega petega leta in to ni več samo njen hobi, ampak nuja za obstanek v življenju.

Zase pravi, da je nevrotična, zamišljena in paranoična, ljubi sonce, sneg, naravo in dolge sprehode. Občasno je tudi skrivnostna in zelo romantična. Kakor mačke, ljubke živali, ki so neodvisne in tudi nepredvidljive, je Valentina zelo samosvoja in rada preseneča. V življenju ji največ pomeni sprejemanje vsega, stalnic in sprememb, preteklosti in prihodnosti.

Navdih za svoje umetnine, predvsem slike na platnu, poišče v samoti v sebi. Rada ima ljudi in jim tudi zna prisluhniti, ker so človeške izkušnje lahko tudi izziv za njeno ustvarjanje.

Za prikazovanje vsebine svojih misli in čustev uporablja predvsem oglje, akril, akvarel in multimedijo. Zelo vešče uporablja oglje, ki v njej prebuja hitrost in adrenalin.  Akril ji ponuja veliko svobode za igro z barvami in barvnimi odtenki. Akvarel jo spominja na reko in na dežne kaplje, zato se v tej tehniki najbolj sprosti. Multimedija je zanjo kot kolaž preteklosti, odsev vsega njenega znanja in glasbene izbire.

Valentina je kot slika v sliki, ustvarja iz ljubezni, ker živi umetnost.

»In končno sem, v globini zime, odkril, da je v meni nepremagljivo poletje.«

-Albert Camus, Tujec

(Visited 224 times, 1 visits today)
Dostopnost