Skoči na glavno vsebino

Avtor animacije: Robi Krašna, 3. ART
Renata Nikolić, mentorica

ODPIRAMO SVOJA VRATA UČENJU Z NAVDIHOM

Učenci zaključnih razredov OŠ in starši, vabljeni, da se prepustite našemu geslu »UČENJE Z NAVDIHOM« in v torek, 13. 12. 2022, od 16h do 18h na dnevu odprtih vrat spoznate našo šolo preko naslednjih vsebin:

ROBOTIKA: Privarčujmo in kaj dobrega pojejmo!

Dijaki 3. letnika ekonomske smeri smo vam pri izbirnem modulu robotika pripravili dve uporabni aplikaciji. Preizkusite ju!
S pomočjo aplikacije MoneySaver razporejamo svoje dohodke in preverjamo, ali porabljamo svoj denar na kar najbolj racionalen način. Z aplikacijo HitHot pa si lahko naročimo želen obrok, ki nas pričaka kar v šoli.

SLOVENŠČINA: Udejstvovalnik

Udejstvovalnik je zabavna družabna igra, ki bo marsikaterega obiskovalca prijetno prevzela in popeljala v svet risanja, pantomime in opisovanja ter najboljše pripeljala do odkritja neznanih verzov in sloveče zmage.

TUJI JEZIKI: Čajanka

»Would you like an adventure now, or shall we have our tea first?« (Alice in Wonderland)
Vabljeni na čajanko z dijaki jezikoslovnega sklopa. Zadišalo bo po čaju, pecivu in angleški kulturi!

NARAVOSLOVJE: Voda

Vodo prepogosto jemljemo kot samoumevno naravno danost. Zadnje čase nas narava opozarja, da to ne sme biti tako.

Dijaki 3. letnikov gimnazije podrobneje raziskujejo in analizirajo lastnosti vode, ki jih bodo z različnimi zanimivimi poskusi prikazali in predstavili obiskovalcem.

DRUŽBOSLOVJE: Raziskovanje vpisne knjige jame Vilenica

Ste se že kdaj podpisali v vpisno knjigo obiskovalcev? Ste mogoče ob ogledu razstave, muzeja ali kakšne znamenitosti vanjo zapisali svoje mnenje?
Leta 1821 je jama Vilenica že imela svojo vpisno knjigo in v sto letih se je vanjo podpisalo oziroma zapisalo svoja občutenja več tisoč ljudi.
Kdo so bili obiskovalci jame? Od kod so prišli? Kaj jih je navdušilo? Vse to so dijaki ITS družboslovje skušali odkriti s pomočjo prebiranja zapisov v vpisni knjigi. Pridružite se nam in spoznali boste, kako so bili uspešni.

ŠPORT: Aerobika z navdihom

Dan odprtih vrat nas bo tudi športno razgibal! Na delavnici bodo dijakinje 3. letnika prikazale različne koreografije aerobike, ki jih bodo povezale v skupni nastop z različnimi sodobnimi pripomočki. Seveda boste pri »športanju« sodelovali tudi obiskovalci in bili tako mogoče še sami »navdihnjeni«.

ARANŽERSTVO: Delavnica sitotiska

Spoznajte eno najstarejših tehnik tiska! Obiskovalci dneva odprtih vrat boste lahko natisnili izbrani motiv v določeni barvi na majico. Delavnico bo vodila skupina dijakov 3. ART. Ogledali si boste lahko tudi dekoracije in izložbe dijakov aranžerskega programa. Čaka pa vas tudi ogled videa modne revije.

MEDNARODNA DEJAVNOST: Srečko vsepovsod

V učilnici št. 14 bomo predstavili mednarodne projekte, v katerih sodeluje Šolski center Srečka Kosovela Sežana.

UMETNOST: Slikanje s svetlobo

Če vas zanima, kako lahko slikamo s svetlobo, in bi bili radi pri fotografiranju kreativni na različne načine, se nam pridružite na fotografski delavnici. Ponazorili in preizkusili bomo fotografsko tehniko »slikanje s svetlobo«.

EKONOMIJA: Učno podjetje d. o. o.

Učni podjetji Lost Gen-Z d. o. o. in Friptrip d. o. o. bosta na stojnici predstavili svojo dejavnost, način delovanja učnega podjetja, promocijske materiale, aktualno ponudbo in za vas pripravili nagradno igro. Obiščite nas!

(Visited 984 times, 1 visits today)
Dostopnost