Skoči na glavno vsebino

Spust s kajakom po reki Krki je odlična prigoda, ki združuje športno aktivnost, naravoslovje in skupinsko delo. Dijaki 1. letnika gimnazije B oddelka smo na Krko odšli v torek, 28. 5. 2024.

Naša dogodivščina se je začela ob osmih zjutraj, ko nas je pred našo rumeno podmornico pričakal rumeni avtobus, ki nas je popeljal do Male Lese. Spoznali smo naša voditelja Juša in Jako, ki sta nas popeljala po reki. Po prihodu smo se dijaki oblekli v obleke iz neoprena, si nadeli zaščitni jopič in čelado. Pred začetkom veslanja smo imeli kratko vadbo na suhem, kjer sta nam prikazala osnovne tehnike veslanja in varnostna pravila. Potem se je vsak s svojim kajakom podal na Krko.

Na začetku za boljšo osvojitev tehnike veslanja smo veslali po ravnini in medtem občudovali prelepo dolenjsko pokrajino okoli nas. Zaradi lepega, sončnega in vročega vremena je mrzla Krkina voda zelo prijala. Pot smo nadaljevali po zahtevnejših predelih reke, to so bile brzice. Šest brzic, vse hitre a vselej drugačne in polne adrenalina. Po veslanju smo bili utrujeni, saj se nismo nič ustavljali, kljub temu pa smo potrdili, da je kajakaštvo resen in zahteven šport. Polni navdušenja in veselja ter rahle želje po počitku smo se vrnili nazaj do šole.

Ana Škrlj, Ida Žagar in Neža Stopar, 1. BG

(Visited 285 times, 1 visits today)
Dostopnost