Skoči na glavno vsebino

V sredo, 13. 3. 2024, je na gimnaziji v Novi Gorici potekalo regijsko tekmovanje iz fizike. Dijaki tekmujejo v treh tekmovalnih skupinah:

  • V tekmovalni skupini (Gibanje in mehanika – 1. in 2. letnik) je Anja Šuber s točko zaostanka pred prvo uvrščenimi v regiji prejela bronasto Stefanovo priznanje in se uvrstila na državno tekmovanje.
  • V tekmovalni skupini (Toplota, elektrika in magnetizem – 3. letnik) je s šestim mestom v regiji Bor Živec prejel bronasto priznanje.
  • V tekmovalni skupini (vsa srednješolska snov) se je drugo leto zaporedoma Mihael Simoneta uvrstil na 1. mesto v regiji in se udeležil državnega tekmovanja.

Državno tekmovanje je potekalo v soboto, 13. 4. 2024, na Gimnaziji Vič. Anja Šuber je za las zgrešila srebrno Stefanovo priznanje, medtem ko je Mihael Simoneta kljub ponesrečenem reševanju ene od nalog prejel zlato Stefanovo priznanje in se uvrstil na izbirno tekmovanje za mednarodno fizikalno olimpijado.

Po Izbirnem tekmovanju se je z izjemno predstavo uvrstil zelo visoko, vendar se mu z 1,5 točke (od skupno 70 točk – državno + izbirno tekmovanje) in enim mestom zaostanka ni uspelo uvrstiti v olimpijsko ekipo. Kljub temu je dosegel izjemen rezultat.

V dveh letih razmaka sta dva tekmovalca iz naše šole z odličnimi predstavami tako za eno mesto zgrešila olimpijsko ekipo in sicer s prejetim zlatim priznanjem Blaž Mevlja (leta 2022), ki blesti pri študiju fizike, in letos Mihael Simoneta, ki se z naslednjim študijskim letom vpisuje na študij fizike.

Splošno gre za izjemne uspehe naših dijakov, ki iz leta v leto na fizikalnih tekmovanjih in tekmovanjih iz astronomije dosegajo odlične rezultate in smo na njih zelo ponosni.

Iskrene čestitke želim vsem tekmovalcem,

mentor, Uroš Borjančič

(Visited 155 times, 1 visits today)
Dostopnost