Skoči na glavno vsebino

Aranžerji 4. letnika so v sredo, 22. 5. 2024, zaključili šolanje s skupinsko razstavo portretov z naslovom To sem jaz, ki je nastala kot medpredmetna naloga treh strokovnih modulov: multimedijskega oglaševanja, aranžerstva in animacije v ravnini. Razstavo v drugem nadstropju Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana je uradno s prerezom traku odprl ravnatelj Dušan Štolfa.

Naloga To sem jaz je za vsako generacijo aranžerjev pravi izziv za ustvarjanje in končna razstava je tudi jasen pokazatelj, kateri posamezniki so najboljši v promociji in predstavitvi samega sebe.

Vsak dijak je na treh slikarskih platnih predstavil in izrazil sebe z barvno simboliko. Na prvem platnu je predstavil »Kdo sem bil kot majhen otrok?«, na drugem platnu »Kdo sem zdaj?« oziroma »To sem jaz« skozi karakterno značilno tipografijo v izbrani kompoziciji in na tretjem platnu v abstraktni sliki »Kdo sem jaz v prihodnosti?«. Razni znaki, napisi in barve na sliki predstavljajo simboliko upodobljene osebe in so v večini primerov vidno in namerno uporabljeni, stopnjevani ali spremenjeni glede na realnost.

Vsem našim aranžerjem želimo, da bi svoj talent negovali in razvijali še naprej.

Mentorice: Maja Prešeren, Lilijana Fabris in Renata Nikolić

Samostojna razstava – Valentina Babuder

Nekoliko pozneje je sledila še otvoritev samostojne razstave dijakinje Valentine Babuder s t. i. live performansom slikanja na platno. Dijakinja je zbrani množici profesorjev, sošolcev in drugih dijakov Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana predstavila ožji izbor svojih likovnih del, ki so nastala med poukom vizualnih komunikacij in so plod ustvarjanja štirih let ter raziskovanja same sebe skozi različne likovne tehnike, medije in umetnostne sloge. Z nepričakovanim in igrivim slikanjem na platno v živo pa je navdušila vse zbrane in dokazala, da lahko z lahkotnimi potezami čopiča in spretnim nizanjem barvnih površin v čarobnih ritmih Berlioz »Deep in it« in »Jazz is for ordinary people« doseže razgibanost podob kot edinstven likovni dialog s publiko.

Vljudno vabljeni na ogled te posebne razstave v drugem nadstropju naše šole pred ravnateljevo pisarno.

Mentorica: Renata Nikolić

(Visited 124 times, 1 visits today)
Dostopnost