Skoči na glavno vsebino

POTOPISNA REPORTAŽA DIJAKOV 3. AG

»Jaz pa pojdem« je skupni naslov potopisnih reportaž, ki so jih v šolskem letu 2022/2023 pri pouku slovenščine pripravili dijaki 3. AG. Izbrali so si potopisno destinacijo, jo obiskali in spoznali do potankosti, posneli svoje fotografije in pripravili reportažo ter video vabilo k branju reportaže.

Pri oblikovanju besedila so upoštevali značilnosti reportaže kot besedilne vrste – gre za publicistično besedilo, v katerem se prepletata tako objektivni del kot lastno doživljanje, izjemno pomembna pa je tudi fotografija.

Vsi dijaki so spoznali, da se potovanje začne že z enim samim korakom. Pravi cilj vsake poti pa je predvsem pot k samemu sebi.

Vabljeni k branju.

Petra Ražem, mentorica

V objemu umetnosti in zgodovine

V objemu umetnosti in zgodovine

V objemu umetnosti in zgodovinePotopisna reportaža iz SalzburgaAVTOR: Martin Oblak, 3. AG Verjetno je že vsakdo slišal za Salzburg. To je mesto na severozahodu Avstrije, blizu meje z Nemčijo, na jugu pa meji na Alpe. Ime mesta se dobesedno prevede v »Slani grad« (Salz...

Zdaj me vleče le v gore!

Zdaj me vleče le v gore!

Zdaj me vleče le v gore!Potopisna reportaža iz Alta BadieAVTORICA: Mia Žele, 3. AG Dolomiti so gorovje, ki se nahaja v severni Italiji v deželi Južni Tirolski. Veljajo za eno najlepših gorovij na svetu in spadajo na Unescov seznam svetovne dediščine. Tu se nahaja kar...

(Visited 114 times, 2 visits today)
Dostopnost