Skoči na glavno vsebino

FILMŠULA

Širi filmsko obzorje in ostri družbeni pogled

Filmšula je program filmske vzgoje za mlade, ki ga vodi Kosovelov dom Sežana v sodelovanju s ŠC Srečka Kosovela Sežana, MC Podlaga, Klubom študentov Sežana in ostalimi partnerji.

Filmska vzgoja temelji na ogledu kakovostnega in raznovrstnega filmskega programa (animiranih, igranih in dokumentarnih filmov svetovne produkcije) ter poudarja pomen filma za kritičen premislek o naši družbi, o svetu v katerem živimo in nenazadnje tudi o nas samih.

Ob aktivnem gledanju, razmišljanju in razpravljanju o filmih mladi poglabljajo razumevanje sebe in drugih, ostrijo svoj estetski čut in razvijajo družbeno kritičnost.

Program Filmšule

Program vključuje ogled kakovostnih filmov s pogovori ter različne delavnice, povezane s filmom. V preteklih letih so bile izvedene delavnice animacije, multimedijsko predavanje Filmska izrazna sredstva, delavnice scenaristike in filmske kritike … Dva filma sta vsako leto v program uvrščena po izboru dijakov.

Informacije o aktualnem programu Filmšule, gradiva o filmih in ostale zanimivosti so objavljene na spletni strani šole, na FB profilu šole in spletni strani Filmšule (http://filmšula.si/).

Vabljeni ljubitelji filmov in razmišljajoči mladostniki. V okviru Filmšule se lahko odločite za ogled posameznih filmov, obiska predavanj ali delavnic. Udeležba šteje za OIV in ID.

Alenka Kompare in Samo Onič, mentorja Filmšule

(Visited 283 times, 1 visits today)
Dostopnost